Followers

Thursday, 26 April 2012

lame tak datang

Assalamualaikum , hi korang sihat ? dah lame jugak tak datang blogg aku sendiri , maklum tahu nieyh SPM tak sempat lahh nak update . if online punn buka tweet :D touh jelahh perkembangan aku sekang , minggu depan aku pergi bagan lalang ade kem kpam 3 hari 2 malam . dulu sekolah aku letak jpam sekang dah tukar pulak kpam macam kelakar kan . okey sampai sini story lain kali datang lagi :D
Suke LIKE , tak SUKA kesah pulak aku !!

Wednesday, 15 February 2012

kata semangat

  • Manusia yang berjaya akan memperolehi keuntungan daripada kesilapannya, dan mencuba lagi dengan cara yang lain.
  • Kegagalan bermakna bahawa anda belum berjaya lagi.
  • Ingatlah bahawa anda boleh gagal dalam apa sahaja dalam hidup asalkan tidak menjadi seorang yang gagal.
  • Kegagalan bukan bermakna anda tidak mencapai apa-apa.Ia bermakna anda telah mempelajari sesuatu.
  • Wang bukanlah segala-galanya, namun ia pasti menjadi penghubung dengan anak-anak anda.
  • Ramai orang yang masih bergantung kepada kerja-kerja yang bergaji rendah kerana mereka takut gagal jika mencuba kerja lain.
  • Kesilapan adalah bukti bahawa seseorang itu telah mencuba membuat sesuatu perkara atau pekerjaan.
  • Kesilapan mengajar kita tentang apa yang perlu kita pelajari selepas itu.
  • Apa yang anda pelajari selepas kegagalan sahaja yang dikira.Kegagalan itu sendiri tidak dikira.
  • Anda tidak gagal.Anda hanya menemui cara yang tidak berkesan.
  • Kesilapan adalah realiti kehidupan.yang penting adalah tindakbalas terhadap kesilapan itu.
  • Jika anda inginkan sebuah tempat di matahari,bersedialah untuk terbakar.
  • Anda tidak harus berkata KENAPA SAYA? Anda seharusnya bersyukur kerana ANDA telah dipilih.
  • Malah kesilapan pun mungkin menjadi perkara penting bagi menjamin kejayaan yang bernilai.
  • Sekiranya anda mahu mengambil seorang pekerja,pastikan dia pernah gagal sebelumnya.
  • Kegagalan bukan bermakna anda tidak berusaha bersungguh-sungguh.Kegagagalan itu hanya bermakna anda perlu mengambil masa yang lebih lama untuk berjaya.
  • Sekiranya kita bersaing dengan diri kita sendiri dan kita mengalami kegagalan, siapakah yang menang?Fikirkanlah!.
  • "Lulus" dan "Gagal" adalah cara lama mengkategorikan seseeorang.Cara baru ialah "pengetahuan" dan"Kejahilan".
  • Jangan takut dan segan untuk setiap tindakan yang anda lakukan.Seluruh kehidupan adalah satu ujian.
  • Mungkin tiada kegagalan bagi orang yang terus berjuang.
  • Ramai orang mencari tempat yang selamat,tetapi akhirnya tersangkut!
  • Impian yang tidak terlaksana adalah impian yang terpenjara oleh musuh nombor satu-iaitu takut GAGAL!!
  • Tiada siapa yang berha mengecap anda sebagai orang yang gagal,kecuali diri anda sendiri.
  • Sekiranya anda menemui sebuah laluan tanpa halangan, ia mungkin tidak membawa anda ke mana-mana.
  • Kesialpan-kesilapan memberitahu kita tentang apa yang perlu kita pelajari.
  • Apabila anda telah sampai ke penghujung tali......dan tiada lagi simpulan untuk bergantung......lompatlah ke tali yang lain.
  • Kegagalan hanyalah satu peluang untuk anda mencuba lagi untuk berjaya!!.
  • Orang yang kurang berani untuk memulakan sesuatu, sebenarnya telah tewas!!.
  • Kita tidak mungkin dapat mempelajari sesuatu perkara kecuali kita bersedia untuk gagal terlebih dahulu.
  • Cara yang terbaik untuk belajar untuk menjadi pemenang ialah belajar daripada orang-orang yang pernah kalah atau tewas dalam sesuatu pertandingan,perbuatan atau sebagainya.
  • Kegagalan dalam hidup adalah menjadi seorang yang tidak belajar daripada kegagalannya itu.
  • Sekali gagal, tidak bermakna anda telah tewas,.....anda hanya tewas apabila anda telah berputus-asa.
  • Hanya orang yang berani GAGAL DENGAN TERUK mempunyai harapan untuk BERJAYA DENGAN HEBAT sekiranya dia mempelajari sesuatu daripada kegagalannya itu.
  • Kesilapan adalah sebahagian daripada hutang yang perlu dilangsaikan sepanjang hayat.
  • Hadiah paling berharga hanya diberikan kepada orang yang menemui kegagalan tetapi dia tidak pernah berundur atau merungut atau berputus-asa.
  • Setiap orang mempunyai keazaman yang kukuh untuk mencapai matlamat sehingga mampu mengenepikan kegagalan dalam usaha tersebut.
  • Orang yang kalah membayangkan hukuman bagi kegagalan.Orang yang menang membayangkan ganjaran bagi setiap kejayaan.
  • Terseradung bukannya terjatuh.
  • Sekiranya anak-anak diasuh untuk takut mencuba sesuatu yang baru kerana takutkan kegagalan,mereka tidak akan menjadi orang berani kelak.
  • Dalam percubaan-percubaan yang hebat, adalah dianggap cemerlang meskipun gagal.
  • Jika pada awalnya anda tidak berjaya,cubalah cari kembali arah haluan yang pernah anda lemparkan ke dalam tong sampah.
  • Apabila anda kaya,fikirkanlah saat-saat anda pernah miskin dahulu.
  • Kita memerlukan kegelapan untuk melihat bintang.
  • Hidup adalah satu kesilapan yang berterusan di mana kita belajar untuk menjadi sempurna.
  • Salah satu kesilapan besar yang boleh kita lakukan dalam hidup ini adalah sentiasa takut untuk melakukan kesilapan.
  • Jangan berputus-asa kerana biasanya anak kunci terakhirlah yang dapat membuka kumci.
  • Sekiranya anda mengalami kegagalan lebih awal,kegagalan berikutnya kurang terasa pedih.
  • Kesilapan demi kesilapan membawa seseoarang menemui kebenaran hakiki.
  • Perkara paling penting apabila berhadapan dengan keadaan yang kurang menyenangkan adalah dengan memberikan perhatian terhadap apa yang perlu dibuat selepas ini,bukannya mencari-cari-apa silapnya.
  • Kesulitan menyerlahkan sifat sebenar manusia.
  • Pada pendangan saya,sekiranya anda mahukan pelangi, kenalah hujan dahulu.
  • Saya boleh menerima kegagalan kerana setiap orang gagal dalam sesetengah perkara.tetapi saya tidak boleh menerima orang yang tidak berani mencuba.
  • Anda bukannya gagal.Anda hanya tidak tahu beberapa perkara lagi.
  • Satu kesalahan tidak akan menjadi kesilapan sehinggalah anda membetulkannya.
  • Kegagalan tidak menjadikan anda seorang yang gagal sekiranya anda tidak berputus-asa untuk mencuba lagi.
  • Saya tidak membahagikan dunia kepada yang lemah dan gagah,atau yang berjaya dan gagal,juga bukan di antara yang boleh melakukan sesuatu atau sebaliknya.Saya membahagikan dunia kepada mereka yang belajar dan tidak belajar.
  • Perasaan takut untuk melakukan kesilapan menghalang seseorang daripada mengesani potensi diri atau merasakan kehebatan dalam diri sendiri.
  • Setiap kegagalan adalah suatu pengajaran yang mendorong seseorang untuk mencuba pendekatan baru yang tidak pernah dicuba sebelum ini.
  • Jangan katakan kegagalan itu kesilapan.Katakan kegagalan itu adalah pengajaran.
  • Anda tidak akan mengetahu tentang diri sendiri menerusi kejayaan.Anda mengetahuinya menerusi kegagalan dan kesilapan.
  • Janganlah takut untuk mengakui kesilapan.Ia samalah seperti mengatakan bahawa anda lebih bijak pada hari ini berbanding dengan semalam.
  • Kegagalan bukan bermakna anda seorang yang bodoh mencuba.Ia bermakna anda mempunyai keberanian untuk melihat apa yang tidak boleh dilakukan.


Suke LIKE , tak SUKA kesah pulak aku !!

Saturday, 4 February 2012

bengang

Selamat petang korang , kali nieyh entri aku nak cakap pasal 3 ekor BUDAK BAJET HOT . dorang nieyh same kelas dengan aku then duduk belakang aku pulak . time belaja memekak . BUDAK BAJET HOT nieyh suke sangat mengumpat orang termasuk lahh aku . aku tak tahu lahh bile dorang nak insaf time ade lelaki meesti tergedik2 kalau korang tengok mesti menyampah gile rase nak sepak jela .


3 ekor BUDAK BAJET HOT touh bukan cantik pun  gemuk pendek , gigi palsu , rambut macam hafiz , haha :D aku bukan nak kutuk die tapi memang betul punn . dorang cakap die yang paling glamour dekat sekolah , aku tak heran langsug kudd . kalau glamour jadi budak pandai baru aku jelous . 


Lepas touh , dorang ade kate kawan2 aku termasuk aku sendiri budak kampung , aku kesah pulak ? korang punn same jugak baru turun KL dah berlagak . pergi lahh KOREA , INDIA , PARIS baru boleh berlagak dengan aku . nasib baek cuti 2 hari kalau tak aku dah menghadap muke kau touh :p


Harap korang insaf lahh sebelum korang mati nanti ea . jage mulut touh ramai dah korang buat orang sakit hati . jujur aku cakap aku takan pernah maafkan korang ape yang korang pernah buat aku dengan kawan2 aku selama nieyh korang suka sangat sakitkan hati kami sampai ade yang menangis . sekian -,-

Suke LIKE , tak SUKA kesah pulak aku !!

Monday, 23 January 2012

memori kita .






Kau ingat tak mase kita bertemu .
kau ingat tak waktu malam .
mase kita berdua .


Aku mencintai kamu .
aku merindui kau .
suara kau ku kenang .
ketawa kau ku ingat .
kata2 kau masih dalam memori .
kau ingat tak suatu ketika dahulu .


kau suruh aku setia , jujur dan
ikhlas mencintaimu .
kemanakah perginya janji itu .
maafkan aku kerana menyakitimu .
walau berjuta lelaki 
datang mendampingi aku .
aku hanya ingin kau di hatiku .


aku yakin kau masih .
menyayangi aku , aku yakin 
kau mencintaiku .
aku akan di sini menunggumu .

Suke LIKE , tak SUKA kesah pulak aku !!

Sunday, 22 January 2012

cuti sekolah

Assalamualaikum , Happy New Year ! mane angpau untuk aku ? hehe :p seminggu aku cuti sekolah . baru balik bercuti di Pulau Pangkor . selama bercuti di sana aku tido dgn family , mandi pun dengan kakak n adeq , haha :D kelakar pulak bile ingat balik . dekat situ aku bangun awal pulak , maybe tak selesa . nasib baek bawa bantal busuk  boleh lahh tido . 


Pagi touh pulak aku sarapan nasi lemak dengan family . lepas touh kami naik ferri dalam touh bising gile , depan aku ade budak perempuan , sebok betul pandang aku dengan kakak aku tahu lahh comel , haha :) rambut budak perempuan touh dah lahh kerinting . sempat pulak aku tarik rambut die , hehe  -,- padan muke .

Lastly , aku harap cuti sekolah nieyh korang jangan nakal , ingat buat kerja sekolah taw . aku pun banyak jugak kerja cikgu bagi . terima kasih baca entri aku kali nieyh :)

 

Suke LIKE , tak SUKA kesah pulak aku !!

Monday, 16 January 2012

form 5

selamat petang :) dah lame jugak tak update blogg , sebenarnya aku malas , haha . tahun nieyh aku dah masuk form 5 lahh pulak , rase sekejup pulak masa berlalu . korang dah form berape ? dah kahwin atau pelajar lagi , hehe -,- . masuk hari pertama sch aku rase tertekan

sebab pertama ade musuh ketat aku masih ade dekat situ lagi second aku kena belajar bersungguh-sungguh sebab tahun nieyh spm . masuk hari nieyh 2 minggu lebih aku jadi senior sekolah dabb , jujur aku cakap aku tak boleh focus kalau kelas bising . budak lelaki kelas aku selalu menyanyi tak reti berhenti tak tahu ape masalah dorang .

sekarang aku dah ade ramai kawan iaitu eyka , eyna , ain , farah , syabilla , khai dan nisa . hari kami buat kerja gila sekejup , waktu rehat dah habis kami still makan lagi dekat kantin sebab nak usha 4 orang mamat hensem dekat sch touh . korang rase murid ? bukan murid tapi pekerja kantin lahh . okey dah habis , aku nak tidur nieyh baru balik sch lain kali aku cerita lagi , tata (',')

Suke LIKE , tak SUKA kesah pulak aku !!